Testsystemen

All the time spent gaming (ATSG) handlar först och främst om spel men också om den hårdvara som spelen spelas på. Mitt intresse för hårdvara kanaliserar jag främst genom att ständigt hålla mig uppdaterad om den senaste hårdvaran men också genom att löpande utveckla min spelrigg med prisvärd och kraftfull teknik. Nedan kan du se de format jag spelar på listade samt de komponenter som testriggen innehåller.

Mängder av datorhårdvara och andra teknikprylar!

Gamingriggen

I speldatorn, som också extraknäcker som renderingsburk, huserar en AMD Ryzen 1700-processor, 16gb 2666mhz ram och ett Nvidia RTX 2070 Super. Därutöver har jag en 256gb SSD som är AMD-brandad och en Samsung Evo 960 på 512gb. Planen är att uppdatera riggen med en Ryzen 3600 eller 3700x när var och hur återstår dock att se.

Bildskärmen

Sedan början på året spelar jag i 4k 144hz (även om jag sällan når så höga bilduppdateringsfrekvenser) på en Acer 27″ Nitro XV273K. Skärmen bjuder på hög ljusstyrka, god färgåtergivning samt snabb responstid och är således kunglig för spelande.

Ljudsystemet

Jag är inget större fan av spelande med hörlurar, kanske främst eftersom att jag sällan spelar multiplayer längre. Grymt datorljud gillar jag dock varför min setup rockar en Soundblaster X Katana soundbar. Tung bas, förvånansvärt starkt mellanregister och snygg RBB-belysning gör detta till ett bra ljudsystem för pengarna.

Konsoler

Mycket av mitt spelande sker idag på konsol. Från att tidigare ha spelat mycket Xbox saknas en sådan nu i min lineup. Det mesta konsolspelandet sker på Playstation 4 Pro, därutöver har jag också en Nintendo Switch vilken jag avser byta mot en Switch Lite när denne lanseras.